МОНІТОРИНГ ТА ОЦІНКА ЯКОСТІ ІТ-ПРОЄКТІВ - Kyrychenko, Oleksandr; Kyrychenko, Oksana (Чернів. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2024)
Запропонований посібник містить теоретичний матеріал з дисципліни «Моніторинг та оцінка якості ІТ-проєктів». Подано основні поняття якості прграмного забезпечення. Описано процеси управління якістю прграмного забезпечення. Розглянуто принципи організації моніторингу програмного забезпечення та викладено основні концепції Application Performance Monitoring (APM) та Site Reliability Engineering (SRE). Для студентів технічних спеціальностей, які володіють базовими знаннями з “Управління ІТ-проєктами”, “Проєктування інформаційних систем”, а також студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності «Комп’ютерні науки» (ОП «Алгоритмічне та програмне забезпечення комп’ютерних систем») навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ.
Keywords: якість програмного забезпечення; моніторинг програмного забезпечення; Application Performance Monitoring (APM); Site Reliability Engineering (SRE).; моделі якості програмного забезпечення; метрики моделей якості; моделі зрілості програмного забезпечення; моніторинг якості програмного забезпечення; методи контролю якості програмного забезпечення