ТЕКСТИ ЛЕКЦІЙ Історія архітектури і містобудування - Баланюк, Юліана Сергіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2022)
Метою дисципліни є вивчення основних етапів розвитку архітектури народів світу відповідно до зміни суспільно-економічних формацій, а також навчання студентів розумінню закономірностей розвитку функції і форми, соціальної ролі архітектури як засобів матеріальної і духовної організації життя суспільства. Завданнями дисципліни є: навчити здобувачів вищої освіти розуміти вплив соціально-політичної і ідеологічної ситуації, що панує в певній економічній формації на розвиток мистецтва і архітектури; надати здобувачам вищої освіти відомостей про розвиток будівельної техніки і конструктивних рішень, а також особливостей архітектурно-планувальних і містобудівних прийомів основних архітектурних пам’яток та їх комплексів, поселень, міст; опанування здобувачами вищої освіти професійної термінології.