Формування гідрографічної мережі гірської частини басейну Верхнього Пруту - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Смірнова, Віра Геннадіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
Установлено, що збільшення розмірів площі водозбору Верхнього Прута відбулося в результаті «переливу» стоку води сусідніх давніх долин в басейн Пруту. Вирішальним фактором формування гідромережі є неотектоніка. Господарська діяльність і зміни клімату сприяли скороченню на 20% кількості річок I порядку.
Keywords: річка Прут; басейн Верхнього Пруту; гідрографічна мережа; річкова система; річкова долина; порядок річки; притоки