РОЛЬ КОМУНІКАТИВНИХ НЕВДАЧ У СТВОРЕННІ ІНТЕРНЕТ-МЕМІВ - Сапожник, Ірина Володимирівна; Циган, Наталія (Видавничий дім “Родовід”, 2020)
Проаналізувавши інтернет-меми на базі типології комунікативних невдач, можна зробити висновок, що комунікативна невдача є досить популярним явищем, яке зустрічається постійно і усюди, де присутня певна інтеракція. Комунікативні невдачі усіх вище перелічених типів можуть слугувати тлом для виникнення інтернет-мемів.
У статті розглядається явище комунікативної невдачі як одне з ключових питань у комунікативній лінгвістиці. Розглядаються типи комунікативних невдач та проводиться аналіз основних причин, які стають каталізатором у створенні інтернет-мемів
Keywords: communicative failure; communication; language code; communicative act; комунікативна невдача; комунікативний акт; комунікація; мовний код