Проблема рухової активності серед студентської молоді - Палагнюк, Palagniuk; Holovachyk, Valentyna (Молодий вчений, 2021)
В статті розглянуто проблему рухової активності серед студентів. Проаналізовано вплив, місце і значення фізкультурно-оздоровчої активності у житті студентської молоді, проблеми фізичного вдосконалення студентів ВНЗ. Зосереджено увагу на проблемі гіпокінезії та гіподинамії, їх причини та засоби подолання. Адже рухова активність набуває фактору крайньої необхідності в житті підростаючого покоління та для підтримки високого рівня здоров’я. Автор чітко окреслює причини гіпокінезії та наслідки спричинені її розвитком. Рекомендовано змінити стилі викладання фізичної культури, які за даними наукових дослі джень, безпосередньо вплинуть на рівень фізичної підготовки, здоров’я та функціональний стан організму студентів. З найкращої сторони себе заявили і новітні форми та методи фізичної культури. Поєднання кла сичних та сучасних методик дає свої результати. Не зайвим буде і залучення до спортивної діяльності міста та району, пропонувати брати участь у різноманітних змаганнях, марафонах та квестах. Цілеспрямоване застосування в педагогічній практиці видів спорту, які викликають найбільше зацікавлення з боку студен тів, також знайдуть свій позитивний вплив на формування висококваліфікованого спеціаліста.
Keywords: Гіпокінезія; Рухова активність; Здоров’я; Студентська молодь; Фізична культура; Спорт