КОПІНГ-СТРАТЕГІЇ ЯК ЗАСІБ ПОДОЛАННЯ СТРЕСУ В СИТУАЦІЇ ВІЙНИ - Чаплак, Ян; Чуйко, Галина (ГО «Європейська наукова платформа»; НУ«Інститут науково-технічної інтеграції та співпраці», 2026)
Потреба в безпеці – одна з найважливіших базових потреб людини. Проте українці об’єктивно перестали акцентувати свою увагу на ній більше, ніж десятиліття тому, оскільки її задоволення – у невизначеній перспективі. Натомість громадяни України у своїй переважній більшості переживають пролонгований стрес, відголоски якого триватимуть ще довго і який давно перетворився на дистрес, що виснажує життєві резерви людини.
Keywords: стрес, копінг-стратегії, подолання