ОЦІНКА ЛАНДШАФТІВ ДЛЯ ТУРИСТСЬКО-РЕКРЕАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Дутчак, Світлана Вікторівна; Дутчак, Микола Васильович (Друкарня видавництва "Рута" Чернівецького національного університету. 58012. Чернівці, вул. Коцюбинського, 2, 2007)
Рекреаційне середовище – це сукупність природних, технічних та соціальних явищ та процесів, що оточують людей під час їх рекреаційної діяльності. Серед рекреаційних ландшафтних комплексів існує своя диференціація, пов’язана з можливостями їх функціонального використання. Рекреаційний ландшафт покликаний виконувати особливу соціально-економічну функцію – відтворення та відновлення життєвої енергії людини витрачених в процесі життєдіяльності (трудової, навчальної, побутової). Якщо рекреаційний ландшафтний комплекс розглядати як основу розвитку туристсько-рекреаційної діяльності, то рекреаційний ландшафт виступає тут в ролі засобу виробництва турпродукту і отримання прибутку.
Дутчак С.В., Дутчак М.В. LANDSCAPE ASSESSMENT FOR TOURIST AND RECREATIONAL ACTIVITIES
Keywords: рекреаційні ландшафтні комплекси, виробництво турпродукту, економічне обгрунтування максимального антропогенного навантажуння