КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ СУБ’ЄКТА ГОСПОДАРЮВАННЯ ЯК СКЛАДОВА ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНІСТЮ - Терлецька, Наталія; Боднарюк, Наталія; Карпюк, Катерина (My University, 2020)
У статті досліджено теоретичні підходи до трактування сутності та змісту поняття «конкурентна перевага». Проведено аналіз традиційної та сучасної інноваційної ринкової концепції конкурентних переваг. Оцінено конкурентні переваги суб’єкта господарювання як базису ефективного управління його конкурентоспроможністю. Обґрунтовано стратегію розвитку підприємства шляхом дослідження його внутрішнього середовища та зовнішнього середовища функціонування. Сформульовано рекомендації щодо оптимізації стратегічного планування стійкого розвитку підприємств вітчизняної молокопереробної галузі.
COMPETITIVE ADVANTAGES OF A BUSINESS ENTITY AS A COMPONENT OF EFFICIENT COMPETITIVENESS MANAGEMENT
Keywords: конкурентна перевага, концепція забезпечення конкурентних переваг, система управління конкурентоспроможністю підприємства, стійкий економічний розвиток, напрями забезпечення конкурентних переваг.