Про деякі методологічні проблеми історії країн Сходу - Мінаєв, Андрій В'ячеславович; Мінаєва, Тетяна Василівна (ГО “Наукова спільнота”, WSZIA w Opolu. Львів : ФО-П Шпак В.Б., 2024)
Методологічні проблеми, які обрані предметом розгляду, пов’язані, по-перше, з визначенням хронології, періодизації та історичного змісту історії країн Сходу, і, по-друге, з виявленням зв’язків між історичним змістом розвитку країн Сходу та країн Заходу. Під «Сходом» ми розумітимемо групу країн, суспільствам і народам яких притаманні риси, з одного боку, чимось спільні в історичному, соціокультурному, ментальному, релігійному, соціально-економічному та державно- політичному контекстах, а з іншого, у чомусь кардинально відмінні від аналогічних рис Заходу.
Keywords: методологічні проблеми, історія Сходу, Новий час, Новітній час, періодизація, історичний зміст