Теоретико-прикладні аспекти медіації як позасудової процедури - Havrylyuk, Ruslana; Patsurkivskyy, Petro (Алерта, 2022)
Даний науково-практичний посібник є комплексним теоретико-прикладним дослідженням примирних процедур у цивілістичному процесі. У роботі українськими та зарубіжними вченими і практикуючими фахівцями розкрито примирні процедури, їх сутність складові та співвідношення із медіацією та іншими способами врегулювання спорів, матеріальні та процесуальні основи примирення у нотаріаті, суді, третейському суді, виконавчому провадженні та адвокатській діяльності акцент зроблено на альтернативному врегулюванні спорів за участі іноземних суб’єктів, зокрема, у сфері надання медичної допомоги, врегулювання аліментних зобов’язань та міжнародному комерційному арбітражі. Істотна увага приділена медіації як способу примирення сторін, а також процедурі примирення сторін у цивільному і виконавчому процесах, зокрема, при врегулюванні спору за участі судді, укладання та затвердження мирової угоди, проаналізована судова практика. Посібник стане у нагоді вченим, практикуючим фахівцями, зокрема, суддям, адвокатам, нотаріусам, виконавцям, докторантам, аспірантам, а також студентам, які цікавляться питаннями примирних процедур у різних сферах.
Keywords: примирні процедури; примирні процедури у цивілістичному процесі; медіація як способ примирення сторін; альтернативне врегулювання спорів; судова практика; позасудові процедури