Реалізація художньо-творчого потенціалу молодших школярів у процесі вивчення мистецької освітньої галузі - Мідріган, Дар’я (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У магістерській роботі досліджено теоретичні та методичні засади розвитку художньо-творчого потенціалу молодших школярів у процесі вивчення мистецької освітньої галузі. Розкрито зміст поняття художньо- творчого потенціалу, його структуру та значення для особистісного розвитку дитини. Визначено психолого-педагогічні особливості творчого становлення учнів і проаналізовано можливості мистецької галузі НУШ у формуванні креативності, естетичного досвіду й здатності до самовираження. Обґрунтовано педагогічні умови та представлено методичні рекомендації щодо ефективної організації художньо-творчої діяльності молодших школярів.
Keywords: творча діяльність; креативність; мистецька галузь; молодші школярі; художньо-творчий потенціал