Розвиток моторних навичок у дітей із ДЦП - Tolok, Kateryna; Kozik, Nataliia (Чернівці: Чернівецький національний університет, 2022)
Робота присвячена визначенню об’єму професійної допомоги та підтримки фізичного терапевта, залежно від рухового рівня та особливостей пацієнта з використанням «континууму допомоги пацієнту». Континуум є поєднанням складових фізичної терапії, який включає 6 етапів розділених на дві частини. У першу частину входять: терапевтична бесіда, інформування клієнта та проблемно-орієнтуюча рекомендація, у другу – інструктаж, фізичний супровід пацієнта та виконання задач за пацієнта. Заняття по навчанню моторних навичок пацієнтів із ДЦП за обраною методикою, поєднане із кінезіотейпуванням, та комплексом фізичної терапії сприяли покращенню середніх показників сидіння, повзання, стояння на колінах, стояння, ходи, бігу та стрибання. Результати дослідження підтверджують ефективність застосування запропонованого поєднання методів відновлення та ймовірність широкого використання його в реабілітаційній практиці
Аpplikation of kinesiotherapy and tape in complex recovery of 4-7 year-old children with spastic tetraparesis
Keywords: дитячий церебральний параліч; моторні навички; «континуум допомоги пацієнту».; рухові навички; відновлення