ОСОБЛИВОСТІ ЗАНЯТЬ ЙОГАЛАТЕСУ ДЛЯ ЖІНОК ЗРІЛОГО ВІКУ - Гакман, Анна; Навчук, Ліана (Фізична культура і спорт: досвід та перспективи: матер. IV Міжнар. наук.-практ. конференції (6-7 квітня 2023 р., м.Чернівці) / за ред. Я. Б. Зорія. – Чернівці: Чернівец. нац. ун-т ім. Ю. Федьковича, 2023., 2023)
Комплексна методика оздоровчих занять на основі системи йогалатесу може бути ефективним засобом покращення фізичного та психічного здоров'я жінок зрілого віку. Ця методика поєднує в собі переваги йоги та пілатесу, надаючи різноманітні користі для організму. Однією з головних переваг йогалатесу є збільшення гнучкості та міцності м'язів, що особливо важливо для людей зрілого віку. Це може допомогти запобігти травмам та болісним станам, а також покращити підтримку тіла і увесь руховий апарат. Крім того, йогалатес заспокоює нервову систему, зменшує стрес і покращує рівень енергії та настрій. Комплексні заняття йогалатесом можуть включати різні вправи, такі як пози йоги, пілатес-вправи, дихальні техніки та медитацію. Це дозволяє забезпечити різноманітність у тренуваннях, а також пристосувати їх до конкретних потреб і мети кожної учасниці. Наприклад, вправи для розслаблення можуть допомогти відновити рівень енергії та зменшити вплив стресу, тоді як вправи для зміцнення м'язів можуть допомогти покращити стійкість та рухову координацію.
Keywords: йогалатес, зрілий вік, жінки