Концепт «ранній Новітній час»: запрошення до дискусії. - Мінаєв, Андрій В'ячеславович; Мінаєва, Тетяна Василівна (СГ НТМ «Новий курс», 2024)
Авторами розглянута проблема визначення нижньої хронологічної межі доби Новітнього часу. Запропоновано для дискусії концепт «ранній Новітній час» на позначення перехідного періоду між добою нової і новітньої історії, який хронологічно збігається з епохою «холодної війни».
Keywords: періодизація, хронологія, Новітній час, перехідні періоди, ранній Новітній час, «холодна війна».