Облік діяльності з розвідки та оцінки лісових ресурсів - Танасієва, Марина (Інвестиції, практика та досвід, 2017)
Стаття присвячена визначенню стадій освоєння лісових ресурсів у лісозаготівельній діяль# ності для цілей обгрунтованого відображення витрат у системі бухгалтерського обліку. Прове# дено критичний огляд законодавчо#нормативних актів з питань обліку розвідки й оцінки при# родних ресурсів. Розглянуто питання щодо оцінки лісових ресурсів. Удосконалено методику обліку витрат з розвідки й оцінки лісових ресурсів шляхом їхнього поділу в межах виокремле# них чотирьох стадій лісозаготівельних робіт за ознакою раціонального лісокористування: 1) витрати на передрозвідувальну діяльність; 2) витрати на підготовку лісової ділянки до ос# воєння; 3) витрати на розробку (освоєння) лісової ділянки; 4) витрати на лісовідновлювані ро# боти, що сприяє належному відображенню інформації про конкретні види активів (основні за# соби, інші необоротні матеріальні активи, нематеріальні активи, виробничі запаси та витрати майбутніх періодів) у бухгалтерському обліку. За результатами дослідження надано практичні рекомендації з обліку природоохоронних витрат у лісозаготівлі.
ACCOUNTING OF EXPLORATION ACTIVITIES AND EVALUATION OF FOREST RESOURCES
Keywords: лісове господарство; бухгалтерський облік; лісокористування; облік; лісозаготівля; лісові ресурси