Вплив волонтерства на самореалізацію молоді - Зелінська, Вікторія (My University, 2022)
Волонтерський рух для молоді дає можливість навчатися та самореалізовуватися через надання допомоги як окремій людині, так і суспільству в цілому. Враховуючи складну ситуацію в політичній, економічній та соціальній сферах, реформування пенсійної системи, запровадження технологічного підходу до теорії та практики соціальної роботи тощо, багато науковців і практиків України звернули свою професійну увагу на волонтерство як важливі засоби самореалізації молоді. Наявні наукові праці вітчизняних та закордонних вчених дають змогу ознайомитися з основними концептуальними підходами до організації волонтерського руху в Україні, з окремими теоретичними аспектами цієї проблеми, з практичним досвідом організації волонтерських шкіл, проведення тренінгів, реалізації волонтерської діяльності. програми в різних регіонах, а конкретні форми волонтерської роботи апробовані на практиці. У нашій роботі ми хотіли розкрити, вплив волонтерства на самореалізації молоді. Об’єкт дослідження – особистісна самореалізація особистості. Предмет дослідження – взаємозв’язок волонтерської діяльності та особистісної самореалізації. Гіпотеза – волонтерські мотиви є ресурсом для самореалізації.
Keywords: самореалізація; волонтерська діяльність; молодь; життєвий шлях індивіда