Комунікативні стратегії у промовах на тематику «COVID-19» сучасних англомовних політиків (на матеріалі промов Дж. Байдена та Б. Джонсона за 2020-2022) - Каба, Надія Олександрівна (My University, 2022)
Робота присвячена дослідженню комунікативних стратегій у промовах на тематику COVID-19. Матеріалом слугували 30 промов загальною тривалістю біля 5 годин. У роботі розглядаються класифікація комунікативних стратегій, жанри політичного дискурсу, Б. Джонсон та Дж. Байден як мовні особистості, та їх комунікативні стратегії і тактики. Робота розглядає лексичні та стилістичні особливості комунікативних стратегій і тактик, та пропонує їх порівняльний аналіз.
Keywords: політичний дискурс, комунікативні стратегії, американський варіант англійської мови, британський варіант англійської мови, COVID-19