Операційні системи : методичні рекомендації щодо виконання лабораторних робіт - Івашко, Віктор Вікторович; Круліковський, Олег Валерійович (Друк Арт, 2026)
Методичні рекомендації охоплюють основи роботи з операційною системою Linux, зокрема з файловою системою, потоками даних, правами доступу, процесами, засобами мережевої діагностики, Bash-сценаріями та текстовою утилітою sed. Для студентів закладів вищої освіти спеціальності F3 «Комп’ютерні науки» та F5 «Кібербезпека та захист інформації» галузі знань F «Інформаційні технології».