Форми та способи переосмислення традиційного матеріалу та своєрідності літературної інтерпретації “Одіссеї” - Якубовська, Н. О. (Ніжин: вид-во НДУ, 2007)
У статті проводиться аналіз форм і способів переосмислення традиційного матеріалу та розглядаються особливості їх реалізації у переосмисленні гомерівської "Одіссеї".
Forms and methods of tradutional material reinterpretation and peculiarity of leterary interpretation of "Odyssey"
Keywords: форми і способи переосмислення традиційного матеріалу; літературна інтерпретація; гомерівський мотив "Одіссеї"; аксіологічна переакцентуація; ключові епізоди-зустрічі; десакралізація образів