Кліповізація інформаційного простору як новітня технологія соціально-психологічного впливу на суспільство - Чаплак, Ян; Тритенко, Інна; Лясковська, Христина (Тернопіль: ФОП Паляниця В. А., 2021)
Особливо на теренах нестабільних суспільств процес штучної хаотизації інформації досить важко контролювати та, в кінцевому результаті, «кліпова хаотичність» може перерости в процес «кліпової хаотизації» (постійне зростання безладу) [5]. І це призводить до того, що стає неможливим контроль такої штучно створеної хаотичності інформаційнокомунікативних потоків цифрового світу. Тому, на нашу думку, є досить актуальним є дослідження процеси кліповізації загальнолюдської культури тому, що ці процеси стали основним важелем впливу на теренах цифрового світу та не завжди є екологічними.
Keywords: кліповізація, хаотизація, інформаційний простір, нестабільне суспільство