Зародження загальних принципів права як джерела міжнародного права - Задорожна, Світлана (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. Науковий збірник. Дніпровський нац. ун-т імені Олеся Гончара, 2017)
Досліджується застосовування принципів правової відповідальності, справедливості, добросовісності, еквівалентності та взаємності при регулюванні міжнародних відносин; становлення загальних принципів права як спільних для двох правових систем - національної та міжнародної. Аналізується практика ЄСПЛ щодо рішень, винесених на підставі загальновизнаних принципів в міжнародному права та загальнолюдських принципів права, з метою винесення справедливого рішення. Обґрунтовується, що на сучасному етапі загальні принципи права стали основою для міжнародного публічного порядку, а останній стає мірилом справедливості для співіснування множинності правових систем. загальні принципи права, публічний порядок держави, міжнародний публічний порядок, принцип справедливості, принцип добросовісності, принцип еквівалентності, принцип взаємності.
Keywords: загальні принципи права, публічний порядок держави, міжнародний публічний порядок, принцип справедливості, принцип добросовісності, принцип еквівалентності, принцип взаємності