Проблеми біографістики в шкільному курсі історії України на прикладі діяльності Івана Пулюя - Мазурек, Лівія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Магістерська робота присвячена проблемам використання біографістики як пізнавального засобу для формування ключових компетентностей школярів у курсі історії України на прикладі діяльності Івана Пулюя. У дослідженні окреслено теоретико-методологічні засади використання біографістики в шкільному курсі історії України; охарактеризовано образ Івана Пулюя за текстами шкільних підручників; визначено навчально-виховний потенціал матеріалів біографії Івана Пулюя. Матеріали дипломної роботи можуть бути використані для створення навчальних посібників, шкільних підручників, узагальнюючих видань з історії України, спеціалізованих курсів за тематикою дослідження, а також у викладанні відповідних дисциплін у середніх і вищих навчальних закладах.