Комп’ютерні системи : методичні вказівки до лабораторних робіт - (:unkn) unknown (Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича, 2021)
Завдання навчальної дисципліни „Комп’ютерні системи” – на основі отриманих теоретичних знань виробити у студентів уміння користуватися існуючими, а також створювати власні комп’ютерні системи, зокрема кластерні; розробляти й аналізувати топології комп’ютерних систем, розробляти програмне забезпечення для паралельних і розподілених комп’ютерних систем. Мета навчальної дисципліни – надати студентам систематизовані знання про завдання та принципи роботи комп’ютерних систем, відомості про структуру паралельних і розподілених комп’ютерних систем, зокрема про векторні та векторно-конвеєрні комп’ютерні системи, матричні обчислювальні системи, організацію пам’яті та введення-виведення в комп’ютерних системах, надійність та експлуатацію комп’ютерних систем, сучасні обчислювальні системи та їх топології, зокрема комп’ютерні системи класу MIMD, симетричні мультипроцесорні системи, кластерні обчислювальні системи, системи з масовою паралельною обробкою, обчислювальні системи з неоднорідним доступом до пам’яті.
Keywords: Комп’ютерні системи; MATLAB; паралельне програмування