Порівняльна характеристика електоральної поведінки населення Кіцманської та Мамаївської територіальних громад (на прикладі виборів Президента України) - Томаш, Віталіна Олегівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У роботі здійснено аналіз електоральної поведінки жителів Кіцманської та Мамаївської територіальних громад під час президентських виборів в Україні. Розглянуто соціально-демографічні та політико-культурні чинники, які впливають на виборчі уподобання населення цих громад. Проведено порівняння результатів голосування в обох громадах, що дозволило виявити ключові відмінності та подібності в електоральних настроях. Особливу увагу приділено аналізу ролі місцевих політичних еліт, рівня економічного розвитку та демографічного складу як визначальних факторів впливу на політичні переваги виборців.
Comparative Characteristics of Electoral Behavior of the Population in Kitsman and Mamaivtsi Territorial Communities (Based on the Ukrainian Presidential Election)
Keywords: електоральна поведінка; територіальні громади; вибори Президента України; політичні уподобання; соціально-демографічні чинники; політико-культурний вплив; виборчі настрої