Вивчення елементів картографії у шкільному курсі історії - Лукинчук, Антоніна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Мета дослідження полягає у вивчені методики використання елементів історичної картографії на рамках шкільної історичної та громадянської освіти й інших суміжних дисциплін. Відповідно до мети, можна визначати основні завдання роботи: - визначити місце і значення елементів історичної картографії у викладанні уроків історії та суміжних дисциплін; - вивчити алгоритм роботи з різними видами історичних карт та зафіксувати основні результати їх реалізації на практиці; - опрацювати Державний стандарт та результати набуття просторової компетенції; - порівняти наявний картографічний матеріал у шкільних підручниках історії створених в період незалежності України під редакцією різних авторів.