Сучасні методи визначення порядків річок та їх басейнів у застосуванні до Верхнього Пруту та Верхнього Сірету - Ігонькін, Дмитро Іванович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Дана дипломна робота присвячена дослідженню порядкової структури за допомогою комп’ютерних технологій. За приклад взято річки Прут та Сірет з їхніми притоками у межах України. Основною метою роботи є дослідження порядкової структури річкових систем, із застосуванням методу комп’ютерного моделювання, використовуючи дані про рельєф, отримані з супутника. Завдяки використанню супутникових даних, будується детальна комп’ютерна модель рельєфу та річкових систем. Дане дослідження дає цінну інформацію про ієрархічну організацію річкових систем, демонструючи можливості застосування методології комп’ютерного моделювання для розуміння складності цих природних утворень.
Keywords: порядкова структура; QGis; Strahler order; площа басейну