Психосоматичні аспекти стресу в умовах професійної діяльності робітників офісу - Грицун, Олексій Анатолійович (My University, 2021)
Наукове дослідження присвячене актуальній темі. Актуальність дослідження обумовлена багатьма факторами. По-перше, автор підіймає важливу на сьогоднішній день проблему емоційного вигорання працівників офісу, акцентуючи увагу на психологічному виснаженні, самопочутті, мотивації, реакції на стрес, психосоматичних проявах. По-друге, емпіричне дослідження психосоматичних аспектів стресу в умовах професійної діяльності працівників офісу, дозволяє вивчити, які внутрішні та зовнішні чинники можуть деструктивно впливати на психічне здоров’я працівників офісу, викликаючи при цьому емоційне виснаження. Автором проведений ретельний аналіз науково-теоретичних основ дослідження, розглянуто поняття психічного, емоційного вигорання, професійного стресу, психосоматичних аспектів стресу. Емпірична частина роботи представлена детальним аналізом, який глибоко розкриває детермінанти-причини (ситуаційні) та детермінанти-розвитку (індивідуально-особистісні) професійного стресу, а також зв'язок між переживанням професійного стресу та психосоматичними проявами у працівників офісу.