Управління змінами в сучасній організації (на прикладі туристичного підприємства) - Баволяк, Олег Володимирович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню теоретичних засад та практичних аспектів управління організаційними змінами в умовах трансформаційного розвитку туристичної галузі. У роботі проаналізовано сутність, види та чинники організаційних змін, охарактеризовано провідні моделі та підходи до управління змінами, зокрема триетапну модель К. Левіна та модель 8 кроків змін Дж. Коттера. Проведено оцінку внутрішніх і зовнішніх передумов змін на прикладі діяльності туристичного підприємства ТОВ «ДМ Тур Сервіс». Встановлено основні проблеми в управлінні, обґрунтовано необхідність удосконалення механізму змін та адаптовано обрані моделі до специфіки туристичного бізнесу. Запропоновано комплекс заходів, спрямованих на підвищення адаптивності, ефективності внутрішніх процесів і довгострокової конкурентоспроможності підприємства.
Change Management in a Modern Organization» (on the example of the Tour Operator)
Keywords: управління змінами, туристичне підприємство, організаційні трансформації, моделі змін, адаптація, конкурентоспроможність