Маркетинг: Світовий досвід та український вимір. За ред. Старостіної А.О. (Буднікевич І.М. Конкурентна стратегія ). К.: Ліра К, 2024. 484 с. - Буднікевич, Ірина Михайлівна (К.: Ліра К,, 2024)
Підручник «Маркетинг: Cвітовий досвід та український вимір» є другим доповненим, та переробленим виданням, який відображає колективний авторський підхід до методології, теорії та практики маркетингу в Україні та світі. Підручник об’єднав наукові школи з маркетингу 10 українських університетів та 31 науковця, а також представників консалтингових компаній, які є членами ГО «Об’єднання маркетологів України». Унікальність видання визначається тим, що фундаментальний курс маркетингу розкривається через призму сучасних закономірностей розвитку світової економіки, особливостей міжнародного бізнес-середовища, специфіки економічного розвитку України. В підручнику вперше розкривається модель та етапи становлення теорії і практики маркетингу в Україні, які ввібрали .прогресивний світовий досвід та мають свою унікальну специфіку. Разом з цим підручник включає всі матеріали, що відповідають типовим робочим програмам з маркетингу, що викладаються в провідних університетах світу та України. В підручнику розглядаються актуальні напрямки розвитку теорії і практики маркетингу, нові сучасні авторські концепції: інноваційний маркетинг, маркетингові ризики, диджитал інструменти в маркетингу, концепція рефлексівного маркетингу, методика структурованого табличного аналізу бізнес-середовища (СТАБСаналіз), використання штучного інтелекту в маркетингу тощо. Особливістю видання є те, що завдання до розділів, які відображають сучасні інтерактивні технології навчання розміщені на сайті ГО «Об’єднання Маркетологів України», що дозволяє їх оперативно оновлювати та пристосовувати до змін бізнессередовища, яке турбулентно змінюється. Підручник розрахований на академічну спільноту, студентів, слухачів Рhd-програм, науковців та практикуючих маркетологів
Keywords: маркетингові технології; маркетинг; конкурентні стратегії; стратегічний маркетинг; світовий досвід; теорія маркетингу; маркетингові стратегії