Використання досвіду США в організації оздоровчої рухової активності в Україні - Kivernik, Alexandr; Мединський, Сергій Володимирович (Молодий вчений, 2017)
У статті розглянуто основні виклики, що наявні в Україні у реалізацію багатовекторної, комплексної політики заохочення громадян до оздоровчої рухової активності. Охарактеризовано основні чинники розвитку сфери фізичної культури і спорту в США. Окреслено діяльність: департаментів в адміністрації президента Сполучених Штатів Америки пов’язаними із покращенням здоров’я і якості життя на основі щоденної фізичної активності; основних громадських організацій оздоровчої та фізкультурно-спортивної спрямованості; наведені законодавчі акти. Розкрито взаємодію держави та суспільства США для створення оптимальних умов кожній людини для зміцнення здоров’я, тренувань, підтримування життєвого тонусу за місцем проживання, роботи, або в спортивному центрі.
Keywords: Фізична культура; Спорт; Оздоровча рухова активність; Державна політика; Громадські організації; Україна; США