Interethnic relations in Northern Bukovina after 1991 in the Context of Borderlands - Kateryna, Shestakova (Fakulta humanitních studií Univerzity Karlovy v Praze, 2012)
В матеріалі обгрунтовано використання теорії пограниччя для аналізу українського-румунського пограниччя. Проаналізовано етнічні взаємовідносини в Чернівецькій області з огляду на прикордонний характер області.
Dana Bittnerová, Mirjam Moravcová (eds.): Etnické komunity – Vyjednávání pozice v majoritě
Keywords: Пограниччя, українсько-румунське пограниччя, етнічна ідентичність