Хімічні взаємодії в системі Mn 2+ – S 2- – стабілізатор – розчинник як передумови синтезу напівпровідникових наноматеріалів - Пилипко, Вікторія (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 102 Хімія. – Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Міністерство освіти і науки України, Чернівці, 2023. Дисертаційна робота присвячена дослідженню процесів хімічної взаємодії в системі Mn 2+ – S 2- – стабілізатор-розчинник та їх впливу на оптичні властивості, розмір та морфологію кінцевого продукту напівпровідникового наноматеріалу MnS, можливості одержання НЧ сірки в системі L-цистеїн – натрій цитрат – Na 2 S та закономірностей хімічної взаємодії в ній.
Keywords: комплекси мангану; наночастинки; манган (ІІ) сульфід; синтез; фотолюмінесценція; ліганди; тіогліколева кислота; цитрат; спектри поглинання; адсорбційні спектри; вплив рН; наночастинки сірки; L-цистеїн; натрій сульфід; спектри фотолюмінесценції