Тонкі плівки оксиду міді, вуглецевих і вуглецевмісних матеріалів та гетероструктури на їх основі - Курищук, Сергій (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 104 – Фізика та астрономія. Тонкі плівки оксиду міді, вуглецевих і вуглецевмісних матеріалів та гетероструктури на їх основі. Дисертаційна робота присвячена розробці технологічних режимів напилення тонких плівок СuO, вуглецевих і вуглецевмісних матеріалів з заданими та відтворюваними електричними та оптичними властивостями, а також показано можливість їх практичного застосування у сучасних гетероструктурних електронних і оптоелектронних приладах.
Keywords: оксид міді; графіт (графен); наночастинки; структурні і оптичні властивості; електричні параметри; термодинамічні процеси; CdTe (CdZnTe); напівпровідникові гетеропереходи; фотовольтаїка (сонячні елементи); фотодіоди Шотткі; заборонена зона; механізми струмопереносу; рекомбінація; провідність; квантова ефективність