Основні тенденції розвитку німецької мови початку XXI століття. Scientific research in the modern world. Proceedings of the 5th International scientific and practical conference. - Бухінська, Тетяна Вікторівна; Гладкоскок, Леся Григорівна; Черська, Жанна Борисівна (The 5th International scientific and practical conference “Scientific research in the modern world” (March 9-11, 2023) Perfect Publishing, Toronto, Canada. 2023. 471 p., 2023)
У статті здійснено спробу проаналізувати низку факторів, які активно впливають на розвиток німецької мови. Проаналізовано зміни у письмовій та розмовній німецькій мові у бік спрощення та скорочення, виокремлено молодіжну розмовну мову у окремий різновид німецької мови Kiezdeutsch і досліджено сфери її використання, проведено аналіз впливу появи англіцизмів та неологізмів на літературну німецьку мову.
Keywords: німецька мова; письмова та розмовна мова; Kiezdeutsch; англіцизми; неологізми