Особливості організації зворотного зв’язку при вивченні іноземних мов. - Мурадханян, Ірина; Черська, Жанна (Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, 2023)
Сучасний етап розвитку глобалізаційних процесів у суспільстві вимагає підготовки фахівців різних галузей із відповідним рівнем знань іноземної мови, зокрема, і для спеціальності “Дошкільна освіта”. Як відомо, вибудувати ефективний навчальний процес неможливо без рефлексії над ним, яка дозволяє не лише проаналізувати ступінь засвоєності матеріалу, але також вказати на прогалини у знаннях, ступінь зацікавленості матеріалом, ефективність використаних методик тощо. Звісно, зворотний зв’язок – необхідна частина навчального процесу при вивченні будь-якої дисципліни, але при вивченні іноземних мов (у нашому дослідженні англійської та німецької) це особливо актуально, оскільки певні пробіли у знаннях можуть призвести до повного нерозуміння наступного матеріалу.
Keywords: зворотний зв'язок; глобалізаційні процеси; мовне середовище; занурення