ВПЛИВ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА РОЗВИТОК СТРАХОВИХ ПОСЛУГ - Kucherivska, Sofia (Проблеми сучасних трансформацій., 2024)
У статті досліджується вплив інформаційних технологій на розвиток страхових послуг, акцентуючи на можливостях застосування штучного інтелекту для підвищення конкурентоспроможності страхових підприємств. Сучасні інформаційні технології радикально змінили численні галузі, включаючи страхову сферу. Цей процес трансформації охоплює і позитивні, і можливі негативні впливи на різноманітні аспекти страхової діяльності. Акцентовано що, активне втручання держави для сприяння цифровим ініціативам у страховій галузі стає вирішальним для прогресу національної економіки
Keywords: страховий ринок; страхова справа; страхові послуги; страхові компанії; інформаційні технології