Динамічність принципів та макрофункції адміністративного судочинства - Ostafiichuk, Liudmyla (Izdevniecība «Baltija Publishing», 2021)
В тезах доповіді доведено, що принципи адміністративного судочинства слід розглядати як самостійні, змістовно-цінні динамічні нормативні приписи, спрямовані на якісну організацію та справедливе здійснення правосуддя в справах адміністративної юрисдикції. Функції права й адміністративного судочинства забезпечують авторитет права шляхом сприйняття його як справедливого та корисного регулятора, а за допомогою державного примусу забезпечується підтримання обов’язковості права для всіх
Keywords: адміністративне судочинство; принципи; динамічність принципів; макрофункції адміністративного судочинства