An Introduction to Literary Text Analysis: Навчальний посібник - Гнатковська, Олена Михайлівна; Сапожник, Ірина Володимирівна (My University, 2020)
Навчальний посібник призначений для студентів 3, 4 і 5-х курсів денного та заочного відділень, які вивчають основи аналізу художнього тексту, а також для підготовки до державного екзамену. Метою посібника є навчити студентів всебічно аналізувати художній текст на різних рівнях; виявляти у художніх текстах різні стилістичні прийоми та обґрунтовувати їх вживання у тексті для розкриття задуму автора. Запропоноване видання покликане допомогти студентам у закріпленні фахових знань та застосуванні їх на практиці, у написанні курсових та кваліфікаційних робіт, тощо.
Keywords: Literary text analysis, genre, style, theme, idea, message, point of view, characters, plot, conflict, setting, diction, phono-graphical, morphological, lexical, syntactic levels of text analysis