Поетичний синтаксис Івана Франка раннього періоду творчості та аспекти вивчення його поезії у ЗЗСО - Туркевич, Інна Миколаївна (My University, 2022)
У кваліфікаційній роботі розглянуто ранню віршовану творчість Івана Франка на матеріалі двох видань збірки «З вершин і низин» (1887 і 1893) в аспекті поетичного синтаксису. Вивчено поетичний матеріал збірок, виявлено види стилістичних фігур та їх рівень поширеності за класифікацією: «Плеонастичні фігури», «Фігури конструкції (місця)», «Фігури думки», виділено характерні особливості поетичного синтаксису І. Франка. Подано методику вивчення поетичної творчості І. Франка у ЗЗСО.
Poetic syntax of Ivan Franko in the early period of his work and aspects of the study of his poetry in general secondary education institutions
Keywords: література; поезія; синтаксичні фігури; художні особливості; методика вивчення