Твори Олени Пчілки для дітей і їх вивчення у ЗЗСО - Глевчук, Олександра Олександрівна (My University, 2022)
Магістерська робота присвячена дослідженню художньої спадщини Олени Пчілки для дітей. Проаналізовано твори українських письменників кінця ХІХ - початку ХХ століття, особливе місце приділяється ролі Олени Пчілки в розвитку дитячої літератури. Досліджено особливості поетичного доробку Олени Пчілки, його ідейнотематичне та жанрово-стильове розмаїття. Основну увагу звернено на аналіз прозової спадщини Олени Пчілки, зокрема жанри оповідання і казки. Також ідеться про методику вивчення творів Олени Пчілки для дітей у школі.
Olena Pchilka's fiction for children and its study at school
Keywords: Олена Пчілка; твори для дітей; жанри; художні образи; лірика; проза; казка