УДОСКОНАЛЕННЯ УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКОМ ПІДПРИЄМСТВА ШЛЯХОМ ПІДВИЩЕННЯ ЙОГО АДАПТАЦІЙНИХ МОЖЛИВОСТЕЙ - Терлецька, Наталія; Паранюк, Віталій; Швед, Інна (My University, 2021)
У статті обґрунтовано теоретико-методологічні засади дослідження розвитку підприємства в умовах нестабільності середовища його функціонування. Проаналізовано концептуальні підходи до управління розвитком суб’єкта господарювання. Проведено стратегічну оцінку взаємодії підприємства із зовнішнім середовищем. Досліджено чинники впливу на конкурентоспроможність продукції суб’єкта господарювання. Обґрунтовано шляхи адаптації підприємства до чинників динамічного зовнішнього середовища.
IMPROVEMENT OF ENTERPRISE DEVELOPMENT MANAGEMENT BY INCREASING ITS ADAPTATION CAPABILITIES
Keywords: управління розвитком суб’єкта господарювання, чинники зовнішнього середовища, конкурентоспроможність продукції, модель взаємодії підприємства із зовнішнім середовищем, механізм управління адаптивністю підприємства.