Взаємозв’язок кар’єрних орієнтацій вчителів україномовних та румуномовних шкіл з їхніми особистісними властивостями - Свекла, Михаела-Родіка Петрівна (My University, 2021)
У роботі представлено результати теоретичного обґрунтування та емпіричного виявлення взаємозв’язків між кар’єрними орієнтаціями й особистісними властивостями вчителів україномовних і румуномовних шкіл. Актуальність дослідження обумовлена тим, що проблема професійної кар’єри особистості педагога, у тому числі на етапі професійної підготовки фахівця, поки що не знайшла відповідного відображення у психології. На основі статистичного аналізу з’ясовано, що існує розгалужена система взаємозв’язків між кар’єрними орієнтаціями та особистісними властивостями у вчителів румуномовних та україномовних шкіл. Також існують статистичні відмінності між групами у прояві кар’єрних тенденцій, сенсожиттєвих орієнтацій та головних компонентів прояву особистості.