Досвід Ізраїлю з розвитку інновацій та туризму в умовах воєнних дій - Буднікевич, Ірина Михайлівна; Баранюк, Діана Сергіївна; Крупенна, Інга Анатолівна; Budnikevich, Iryna; Krupenna, Inha; Baraniuk, Diana (My University, 2023)
Розглянуто досвід Ізраїлю з розвитку інновацій та туризму в умовах воєнного стану. Проаналізовані показники інноваційної активності країни за різними глобальними рейтинговими оцінками. Визначено чинники, що сприяють успішному формуванню інноваційної екосистеми Ізраїлю, яка інтегрує освіту, науку, бізнес та державу. Розглянуті успішні кейси інноваційної активності оборонного комплексу Ізраїлю, який сьогодні є головним роботодавцем країни та сферою залучення інвестицій. Привернута увага до системи асиміляції, передачі передових розробок, що виконуються на замовлення військового відомства, у цивільну сферу, залучення команд дослідників і розробників до створення продуктів для невійськових ринків, і часто для адаптації оборонних технологій для цивільних програми. Досліджені елементи ізраїльської стартап-екосистеми, які допомагають підтримувати амбітні проєкти у сфері туризму в умовах воєнних конфліктів. Розглянуті окремі стартапи у сфері туризмі, які пропонують додатки, платформи, сервіси, що допомагають у різних аспектах подорожі, перебування в готелях, плануванні маршрутів тощо. Зроблено висновок, що завдяки ефективній технологічній екосистемі стартапінгу, Ізраїль сьогодні є країною з найбільшим потенціалом для інновацій у високотехнологічному секторі та туристичному просторі
ISRAEL'S EXPERIENCE IN THE DEVELOPMENT OF INNOVATIONS AND TOURISM IN THE CONDITIONS OF MILITARY ACTIONS
Keywords: інновації; туризм; стартапи; екосистема інновацій; досвід Ізраїлю; інноваційні продукти та технології для армії; центри підтримки знань та інновацій; адаптація військових.; innovation; tourism; start-ups; innovation ecosystem; Israel experience; innovative products and technologies for the army; knowledge and innovation support centres; military adaptation