Гносеологія загальних принципів міжнародного права - Задорожна, Світлана (Вісник Чернівецького факультету Національного університету «Одеська юридична академія», 2018)
В статті проаналізовано гносеологічний аспект принципів міжнародного крізь призму природно-правового, позитивістського, волюнтаристського, прагматичного, соціологічного, реалістичного, феміністичного, нормативістського, політико-орієнтованого, критично-правового, психологічного, комунікативного напрямків, формалізму та аналітичної юриспруденції в науці міжнародного права.
Keywords: принцип міжнародного права, позитивізм, волюнтаризм, прагматизм, соціологія, реалізм, фемінізм, нормативізм, політико-орієнтованість, критично-правовий напрямок, психологічний напрямок, комунікативний напрямок, природно-правовий напрямок, формалізм та аналітична юриспруденція.