ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ ТА ФОРМУВАННЯ ПРАВИЛЬНОЇ ПОСТАВИ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ УЧЕНИЦЬ ОСНОВНОЇ ШКОЛИ ЗАСОБАМИ ГІМНАСТИКИ - Палашевські, Юрій (My University, 2025)
Нині, спостерігається стійка тенденція до гіподинамії школярів, збільшення часу, проведеного за електронними пристроями та гаджетами, що супроводжується перевантаженням хребта, слабкістю м’язового корсету та високим рівнем порушень постави та викривлень хребта, особливо у підлітковому віці. Слід врахувати і тривале дистанційне навчання школярів, внаслідок карантинних обмежень та початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, що значно знизило рівень рухової активності та негативно вплинуло на рівень фізичної підготовленості та стан постави. Водночас, одним із потужних засобі підвищення рівня фізичної підготовленості та формування правильної постави є використання засобів гімнастики на уроках фізичної культури. Наукове дослідження присвячене підвищенню рівня фізичної підготовленості та формування правильної постави на уроках фізичної культури учениць основної школи засобами гімнастики.
Keywords: засоби гімнастики, корекційні гімнастичні вправи, урок фізичної культури, рівень фізичної підготовленості, формування правильної постави.