Веб-енциклопедія як засіб розвитку інноваційної компетентності педагога. - Byrka, Marian; Luparenko, Liliia A. (Херсонська академія неперервної освіти, 2023)
У дослідженні розкрито можливості веб-енциклопедії як засобу розвитку інноваційної компетентності педагога. Уточнено зміст та характерні ознаки інноваційної компетентності педагога. Визначено види, основні структурні складові, властивості та можливості веб-енциклопедії як цифрового ресурсу. Представлено сучасні веб-орієнтовані національні академічні енциклопедичні ресурси, що створені установами Національної академії наук України. Детерміновано переваги сучасних електронних енциклопедій як інформаційного засобу розвитку досліджуваної компетентності.
Keywords: інноваційна компетентність педагога, зміст та характерні ознаки, веб-енциклопедія, цифрові ресурси, інформаційний засіб