Християнська складова у здійсненні соціальної політики держави на території Київської Русі (на прикладі аналізу писемних пам’яток) - Шманько, Олег Володимирович (Матеріали ХХІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Проблеми та перспективи розвитку науки на початку третього тисячоліття у країнах Європи та Азії» // Збірник наукових праць. – Переяслав-Хмельницький, 2016 р. – С. 54-56, 2016)
На основі аналізу писемних пам'яток Київської Русі визначаються елементи соціальної опіки на українських землях протягом ІХ-ХІІ ст. Констатовано, що сучасні світоглядні основи, на яких стоїть соціальна робота, багато в чому базуються на основі традицій давньоруського часу
Keywords: соціальна політика, Київська Русь, писемні пам'ятки, християнська культура, суспільна допомога