КОНТЕКСТНИЙ АНАЛІЗ КОМУНІКАТИВНИХ СИТУАЦІЙ ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ (НА МАТЕРІАЛУ РОМАНУ “МОНОЛОГ ПЕРЕД ОБЛИЧЧЯМ СИНА” МИХАЙЛА ІВАСЮКА) - Даскалюк, Оксана (Редакційно-видавничий відділ МДУ, 2020)
У статті проаналізовано текстотворчі можливості мовних засобів спонукання, досліджено роль комунікативних ситуацій волевиявлення для розкриття характерів головних героїв та розуміння особливостей комунікативної поведінки тих часів, у котрих розвиваються події художнього твору. Для аналізу взято роман “Монолог перед обличчям сина” Михайла Івасюка, як промовистий твір, де використано різні мовні засоби до спонукання.
CONTEXTUAL ANALYSIS OF COMMUNICATIVE SITUATIONS OF WILL EXPRESSION (USING THE NOVEL “A MONOLOGUE BEFORE MY SON’S FACE” BY MYKHAYLO IVASYUK AS AN OBJECT OF THE STUDY)
Keywords: комунікативна ситуація; спонукання; волевиявлення; комунікативна поведінка; літературний герой