ВЗАЄМОДІЯ ДЕРЖАВИ ТА ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ У ВИРІШЕННІ ПРОБЛЕМ СОЦІАЛЬНОЇ СФЕРИ - Mudryi, Yaroslav (Видавець Ковальчук О.В., 2024)
Висвітлено значення громадських організацій у вирішенні проблем соціальної сфери. Наведено визначення поняття громадських організацій в українському законодавстві. З’ясовано основні проблеми, з якими стикаються недержавні організації при виконанні своїх функцій. Встановлено, що фінансове забезпечення недержавних організацій в Україні, здебільшого відбувається за участі міжнародних донорів, частка держави у цьому є незначною. Наведено декілька способів взаємодії держави та громадських організацій, зокрема через фінансування останніх.
INTERACTION BETWEEN THE STATE AND CIVIL SOCIETY ORGANIZATIONS IN SOLVING SOCIAL SPHERE ISSUES
Keywords: громадські організації; недержавні організації; соціальна сфера; соціальні послуги