МОЖЛИВОСТІ ПРОГРАМНОГО КОМПЛЕКСУ AUTOCAD CIVIL 3D ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОБРОБКИ РЕЗУЛЬТАТІВ ГЕОДЕЗИЧНИХ ВИМІРЮВАНЬ - Кирилюк, Катерина Аронівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2021)
В умовах сьогодення, крупномасштабний топоплан може бути складений використовуючи найрізноманітніших інструментів й методи, а також їх комбінації. З'явилося безліч технологічних схем виконання, як польових так і камеральних робіт. Для отримання вихідних просторовокоординованих даних зараз використовується не тільки класичний метод (виконання топографічної зйомки використовуючи електронні тахеометри від пунктів ДГМ), але й методи крупнокомасштабної аерофототопографічної зйомки з використанням безпілотних літальних апаратів, а також методи наземного, повітряного і мобільного лазерного сканування, і зйомка із застосуванням GPSтехнологій. Технології складання й оновлення карт, які основані на використанні геоінформаційних систем передбачають застосування різних за типом та функціональними можливостями програмних продуктів, таких як: MapInfo, ArcMap, AutoCAD тощо, кожний із котрих має певні переваги та недоліки порівняно із іншими. При опрацюванні результатів геодезичних вишукувнь широкого використання набули спеціальні пакети прикладного використання – Credo, Digitals, AutoCad Civil 3D.
Keywords: МОЖЛИВОСТІ ПРОГРАМНОГО КОМПЛЕКСУ AUTOCAD CIVIL 3D, ГЕОДЕЗИЧНІ ВИМІРЮВАННЯ